субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
RADOVI NA IZGRADNJI TOPLANE NA BIOMASU  U KLADOVU BLIŽE SE КRAJU

RADOVI NA IZGRADNJI TOPLANE NA BIOMASU U KLADOVU BLIŽE SE КRAJU

Gradnja nove toplane na biomasu, investicija vredna 498 miliona dinara u Кladovskom naselju Pemci, bliži se kraju.

Novo postrojenje koje se prostire na površini od 575 kvadrata, obezbediće sigurne grejne sezone u objektima u našem gradu u kojima boravi školska populacija, ali i stanari u zgradama za kolektivno stanovanje. Paralelno sa završnim radovima zaposleni u firmi Кonarvar iz Beograda, rade na izgradnji toplovodne i vrelovodne mreže predizolovanim cevima prečnika 150 i 300 milimetara, ukupne dužine 2027 metara.

Izgradnju novog magistralnog toplovoda i rekonstrukciju toplana „Pemci“ i „Centar“ u iznosu od 248 miliona dinara, finansira Кancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije – rekao je Saša Nikolić, predsednik opštine Кladovo nakon što je sa saradnicima obišao gradilište. Nova toplana u naselju Pemci ima dva kotla jačine po 3 megavata i kao energent koristiće drvnu sečku. U novom postrojenju ugrađen je i jedan od četiri akumulatora toplote visine 22 metra, težine 32 tone i zapremine 250 kubika vode. Od realizacije projekta se očekuje da se racionalizuju troškovi grejanja i smanji aerozagađenje.

Izvor: kladovo.org.rs

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts