петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Prema prvim nezvaničnim rezultatima odbornici sa pet lista činiće novi saziv skupštine grada Zaječaru

Prema prvim nezvaničnim rezultatima odbornici sa pet lista činiće novi saziv skupštine grada Zaječaru

Prema prvim nezvaničnim rezultatima novi saziv gradske skupštine u Zaječaru činiće predstavnici pet od devet lista koliko ih je bilo na lokalnim izborima u Zaječaru u nedelju 28. marta, prema podacima gradske izborne komisije izlaznost je bila 49,81 posto.

 50.463 ukupno upisana birača moglo je da glasa na 69 biračkih mesta, u trci za odborničke mandate bilo je 9 izbornih lista. Na osnovu informacija iz  štaba Srpske napredne stranke ova politička opcija osvojila je oko 11.000 glasova, što čini 42,93 odsto glasova i 24 mandata. Na drugom mestu, po broju glasova je lista Dr Nenad Ristović – Pobeda sa 27 odsto glasova i 16 mandata, treće mesto je zauzela lista Ivica Dačić – SPS, JS sa 8,5 odsto glasova i četiri mandata, zatim lista Možemo bolje – Dragana Rašić sa 7,15 posto i četiri mandata, dok je Grupa građana „dr Dejan Krstić“ osvojila 3,1 posto i jedan mandat i Zaokret 3,03 i jedan mandat.

„Kampanja je bila fer i kerektna“, istakao je Srđan Stanojević kandidat sa liste Ivica Dačić – SPS, JS, što bi kako kaže trebalo da bude nauk i za neke sledeće izbore.

 Mandat odbornika počinje da teče danom potvrđivanja mandata. O potvrđivanju mandata odbornika odlučuje skupština na konstitutivnoj
sednici. Konstitutivnu sednicu skupštine  dužan je da zakaže predsednik skupštine iz prethodnog saziva, u roku od sedam dana od dana objavljivanja rezultata izbora, tako da dan održavanja sednice bude najkasnije u roku od 30 dana od dana objavljivanja rezultata izbora.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts