среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
Počelo je sa isplatom učeničkih i studentskih stipendija u Knjaževcu

Počelo je sa isplatom učeničkih i studentskih stipendija u Knjaževcu

Opština Knjaževac počela je sa isplatom učeničkih i studentskih stipendija. Ove godine lokalna samouprava iz svog budžeta stipendira:
-Izuzetno nadarene učenike i studente
-Studente iz materijalno ugroženih porodica
-Učenike i studente iz porodica sa troje, četvoro ili petoro dece
-Učenike i studente iz jednoroditeljskih porodica
-Učenike i studente bez roditeljskog staranja
-Učenike i studente sa invaliditetom i hroničnim bolestima
-Studente prve godine studija
„Knjaževačka opština stipendira skoro 300 mladih ljudi i oni su najkvalitetniji primeri naše budućnosti. Na ovaj način želimo da podstaknemo i ulažemo u mlade ljude, koji će biti značajni za prosperitetnu Srbiju u budućnosti. Ovo je sigurno jedna od lepših aktivnosti nas kao lokalne samouprave zato što ulažemo u ljude što je izuzetno važno, ulažemo u budućnost i obrazovanje“, istakla je  Marija Jelenkovic šef Kabineta predsednika opštine Knjaževac I poručila svim učenicima i studentima da vredno uče i marljivo rade, te da znanje koje su stekli iskoriste za unapređenje opštine.Visina stipendije iznosi 3.250 dinara za učenike i 6.500 dinara za studente, a isplaćuju se u 10 mesečnih rata.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts