петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Ovog vikenda otvorena gradilišta u Vražogrncu i Zvezdanu

Ovog vikenda otvorena gradilišta u Vražogrncu i Zvezdanu

U Zaječaru se sprovode radovi na realizaciji projekta sanacije i rekonstrukcije putne infrastrukture. Mašine su uporedo angažovane i u gradu i u seoskim MZ. Ovog vikenda radovi su započeti u selima Vražogrnac i Zvezdan. Kako je rekao Boško Ničić gradonačelnik Zaječara obilazeći radove, sve je to već trebalo da počne prošle nedelje ali su ulice uske, pa je bilo neophodno i pronaći mašine koje će tu moći da rade.

“ Trenutno se radi ravnjajući sloj, za to će biti utrošeno oko 220 tona asfaltne mase, a vrednost radova bez PDV-a je oko 3,5 miliona“, rekao je Ničić.

U ovoj fazi radova ostaće neke ulice koje neće moći kompletno biti sređene ali će se tamo raditi na krpljenju udarnih rupa. Pored Vražogrnca u toku su i radovi u Zvezdanu gde se radi sanacija puta koji vodi prema arheološkom lokalitetu Feliks romulijana.

Na južnom kraku industrijske zone „Zapad“ radi se put koji će ovaj deo grada spojiti sa naseljem Kotlujevac. Tu se radi i kanalizaciona mreža.

Kako je Ničić rekao, kada budu završene sve planirane ulice Zaječar će dobiti jedan saobraćajni krug koji će građanima omogućiti mnogo lakši dolazak do posla.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts