петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić posetio Zaječar

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić posetio Zaječar

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić boravio je u zvaničnoj poseti Zaječaru. Ministar je posetio školsku upravu i srednjoškolski centar, a nakon toga je prisustvovao i prijemu u gradskoj upravi.

Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja opredelilo je zanačajna sredstva u ovoj godini za stvaranje boljeg ambijenta za vaspitno obrazovni rad. Resorni Ministar Branko Ružić istakao je da su to značajna sredstva koja će delom biti usmerena i ka obrazovnim ustanovama u Zaječaru.

„OMŠ „Stevan Mokranjac“ za sanaciju krova odobrena su sredstva u iznosu od blizu 14 miliona dinara za projekat sanacije krova, Tehnička škola je dobila oko 1,5 miliona, Gimnazija pola miliona, a za projekat sanacije krova sedišta školske uprave odobreno je oko 3 miliona dinara“, rekao je ministar  prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Ministar se ovom prilikom osvrnuo i na proces imunizacije u zemlji protiv COVID – a 19, nagašavajući da je preko 45.000 prosvetnih radnika primilo vakcinu i kaže da škole nisu mesta gde se vrši transmisija virusa. Hoće li i niži razredi osnovnih škola preći od ponedeljka na online nastavu, Ružić kaže da će ta odluka biti doneta u četvrtak pre održavanja sednice Vlade.

Ministar prosvete je tokom ove posete održao sastanak sa načelnicom školske uprave i direktorima srednjih škola u Zaječaru, nakon toga Ružić je prisustvovao prijemu u gradskoj upravi koji je organizovan povodom njegove posete.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts