петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Država ima velike planove za istočnu Srbiju, istakao Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom posete Zaječaru

Država ima velike planove za istočnu Srbiju, istakao Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom posete Zaječaru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravio je u poseti Zaječaru. Vučić je ovom prilikom obišao tri važna gradilišta za ovaj deo Srbije,  obišao je najpre radove na putu Zaječar – Knjaževac, zatim radove na petlji Salaš, koji bi trebalo da budu završeni za 90 dana, a potom i lokaciju gde će Irska kompanija Aptiv izgraditi svoju fabriku.

„Državni puta I B reda broj 35 od Zaječara do Knjaževca gde su u toku radovi na rekonstrukciji, izuzetno je važan za Timočku Krajinu ali i za celu istočnu Srbiju“, istakao je predsednik Srbije prilikom obilaska pomenutih radova. Kako se ovom prilikom čulo ova saobraćajnica će umnogome olašakšati dolazak do Stare planine.  Planirano je da radovi traju do februara, ali su procene da će biti završeni do kraja decembra.

Zoran Drobnjak direktor JP „Putevi Srbije“ koji je zajedno sa predsednikom Vučićem obišao pumenuta gradilišta, kaže da je u poslednjih pet godina u putnu infrastrukturu  na teritoriji Zaječarskog okruga uloženo je oko 3 milijarde i 700 miliona dinara.

Vučić je obišao i radove na sanaciji državnog puta drugog B reda petlji Salaš i lokalnog puta Glogovica, Dubočane, Mala Jasikova ukupne dužine od 18km koji bi trebalo da budu završeni za 90 dana. Vrednost ovih radova iznosi 144.018.643 dinara bez PDV – a. Naglasio je da se radi o veoma važnoj saobraćajnici, jer država ima velike planove za Prahovo, po pitanju podizanja industrije.

“ Država ulaže mnogo truda, ali i mnogo nade u razvoj istoka Srbije, kako bi se deo ljudi iz inostranstva vratio u svoju zemlju, a za to su potrebni putevi, investicije i fabrike“, istakao je predsednik Vučić obilazeći lokaciju gde će biti otvorena fabrika Aptiv.

Pomenuta fabrika će do juna imati 500 zaposlenih radnika, a započeće  rad u braunfild objektu. Kako je predsednik Vučić ovom prilikom rekao izgradnja fabrike počinje u septembru ili oktobru, a radovi će biti završeni u decembru 2022.godine.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts