четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
U Zaječaru podeljen edukativni materijal o bezbednom učestvovanju đaka prvaka u saobraćaju

U Zaječaru podeljen edukativni materijal o bezbednom učestvovanju đaka prvaka u saobraćaju

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije obezbedila je za osnovne škole sa teritorije grada Zaječara edukativne knjige o bezbednom učestvovanju đaka prvaka u saobraćaju. Podela edukativnog  materijala direktorima osnovnih škola u Zaječaru održana je  ovog utorka u velikoj sali Skupštine grada.

Iz Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije stigle su ilustrovane knjige “Pažljivkova pravila u saobraćaju”,zatim bojanke i raspored časova koji namenjeni svim đacima prvacima sa teritorije grada Zaječara. Direktori škola su preuzeli materijal koji će podeliti svojim đacima. „Zaječar je kao grad dosta toga uradio kako bi poboljšao uslove za bezbednost dece u saobraćaju“, rekao je Saša Vojinović dir OŠ Đura Jakšić.

„Bezbednos svih učesnika u saobraćaju je prioritet i grad čini sve što je u njegovoj moći da da unapredi sve uslove za bezbedno učešće u saobraćaju“, istakla je Marina Milić zamenica gradonačelnika Zaječara, naglašavajući da grad podržava sve akcije koje sprovodi Aagencija za bezbednost saobraćaja.

Knjiga “Pažljivkova pravila u saobraćaju” sadrži  prigodne ilustracije koje deci objašnjavaju kako treba pravilno da se ponašaju u saobraćaju i kako bezbedno da stignu od kuće do škole i nazad. Direktor OŠ Ljuba Nešić kaže da je bezbednost dece u saobraćaju uvek aktuelna tema u školama.

 Cilj ove akcije  je da svaki đak prvak dobije jedan primerak knjige u kojoj je slikovito opisana važnost pravilnog ponašanja u saobraćaju u situacijama u kojima se deca svakodnevno mogu naći.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts