петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
U opštini Negotin danas počinje imunizacija vakcinom AstraZeneka

U opštini Negotin danas počinje imunizacija vakcinom AstraZeneka

U opštini Negotin danas počinje imunizacija stanovništva vakcinom britansko-švedske farmaceutske kompanije- AstraZeneka. Od 150.000 doza vakcina pristiglih u nedelju u Srbiju, u Negotin su danas stigle prve količine AstraZeneka vakcine-190 doza, od kojih će 72 biti upotrebljene već tokom popodneva, u vremenu od 15 do 20 časova, na punktu u Domu penzionera Negotin. Planirano je da se na pomenutom punktu tokom sutrašnjeg dana, u vremenu od 15 do 20 časova, imunizuje 144 građana prijavljenih preko portala eUprave koji će primiti 72 Fajzerove vakcine i 72 AstraZeneka, kao i da se kineskom vakcinom revakciniše pet osoba.
U opštini Negotin, zaključno sa jučerašnjim danom, od ukupno 4656, prve doze vakcine primilo je ukupno 3222 lica, od kojih je revakcinisano 1434 osobe. Samo u Domu zdravlja ZC Negotin, za pet dana kineskom vakcinom Sinofarm, vakcinisana je 891 osoba. Iz negotinskog Doma zdravlja u Negotinu poručuju da se proces imunizacije stanovništva odvija po planu i bez zabeleženih neželjenih reakcija.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts