четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Održana 51. sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga

Održana 51. sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga

U Zaječaru je održana 51. sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga na kojoj je razmatrana aktuelna epidemiološka situacija, kao i godišnji izveštaji o radu inspekcijskih službi u 2020. godini. Sednici je pored rukovodilaca područnih jedinica ministarstva sa sedištem u Zaječaru, prisustvovao i vd. pomoćnika ministra zdravlja Goran Stamenković.

2020. godina bila je specifična i izuzetno zahtevna u pogledu obavaljnja delatnosti, kako Saveta Zaječarskog upravnog okruga, tako i inspekcijskih službi. Ograničen broj inspektora, koji je dodatno smanjen u uslovima pandemije uspeo je da odgovori izazovima koji su im nametnuti. Načelnik Zaječarskog upravnog okruga Vladan Paunović ističe da je najveći teret podnela sanitarna inspekcija, a da su u poslednja tri meseca sprovedene 1362 zajedničke akcije i 12 prekršajnih postupaka.

“ Godina za nama sa angažovanjem sanitarne inspekcije smatra se izuzetno teškom ali i uspešnom, ako imamo u vidu da smo imali izuzetno mali broj angažovanih inspektora“, rekao je dr Goran Stamenković vd. pomoćnika ministra zdravlja za inspekcijske poslove. On je naglasio da se trenutno radi na podmlađivanju inspekcijskih službi, što znači da je nedavno u službu primljeno 27 inspektora i najavio još jedan konkurs do kraja februara gde će biti mesta za još 34 novih inspektora. Pored toga on je naglasio da će rad inspekcijskih službi u narednom periodu biti usmeren na kontrolu zimskih turističkih centara.

Sanitarna inspekcija je u toku prošle godine odradila blizu šest hiljada predmeta za Zaječarski upravni okrug, a od kada je doneta uredba o sprečavanju i širenju zarazne bolesti COVID 19 sanitarna inspekcija je samostalno ili u kordinaciji sa ostalim organima obavljala i nadzor nad svim oblektima na teritoriji okruga koji je zanovan na poštovanju preventivnih mera.

Kako je ovom prilikom rečeno u narednom periodu radiće se na tome da inspekcije na terenu budu što prisutnije, da se bezbednosti građana posveti maksimalna pažnja, a da bi se to ostvarilo mora se povećati broj ljudi, pa će tako Zaječar dobiti dva nova inspektora jednog u sanitarnoj i drugog u zdravstvenoj inspekciji.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts