четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Narodna stranka neće učestvovati na lokalnim izborima u Zaječaru

Narodna stranka neće učestvovati na lokalnim izborima u Zaječaru

Narodna stranka neće učestvovati na lokalnim izborima u Zaječaru koji su raspisani za 28. mart, rečeno je na konferenciji za novinare te političke partije u Zaječaru.
„Narodna stranka je prva politička organizacija koja je digla glas protiv nemogućnosti da se bilo koji izborni proces održi u normalnim okolnostima“, izjavio je Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke, ističući da je deo opozicije bojkotovao parlamentarne izbore 2020.godine, a rezultat takvog čina je  da Srbija sada  jedina zemlja u Evropi koja nema opoziciju u parlamentu.  

Jeremić naglašava da bi dijalog vlasti i opozicije trebalo da počne u bliskoj budućnosti uz posredovanje EU, i Narodna stranka će u tom dijalogu učestvovati. On takođe kaže da je apsolutno neprihvatljivo održavati lokalne izbore u Zaječaru u ovim uslovima.

Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke i predsednik IO kaže da pored toga što ne postoje politički uslovi za održavanje izbora, otežavajuća oklonost je i vanredna situacija koja je i dalje na snazi.

„Mi smo stranka koja kada da reć, tu reč i održi, a u čestvovanje na izborima u Zaječaru bilo bi u suprotnosti sa našim stavom“, rekao je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić. On je naglasio da će u narednom periodu biti prisutni na terenu, te da će obilaziti svoje odbore u gradovima i opštinama istočne Srbije.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts