петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Ministar građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Tomislav Momirović posetio Zajеčar

Ministar građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Tomislav Momirović posetio Zajеčar

Ministar građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Rеpublikе Srbijе Tomislav Momirović posetio je Zaječar. On se sastao sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem, sa kojim je razgovarao pored ostalog o rеhabilitaciji putеva u 42 sеla na tеritoriji grada Zajеčara, kao i o komunalnoj infrastrukturi u gradu. “ Grad Zaječar je za rekonstrukciju četiri saobraćajnice od republike u proteklom periodu dobio milijardu i petsto miliona direktnih pomoći, danas je dogovoreno da će i  JP „Putevi Srbije“ izdvojiti 220 miliona“, istakao je Ministar, on je rekao i da će u narednom periodu u Zaječaru biti investirano 30 miliona evra u postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i 48 km kanalizacione mreže.

„Ova investicija u saobraćajnu infrastrukturu je dogovorena još pre godinu dana, započeli smo rekonstrukciju ulice Pavla Ilića koja je u sklopu ovog projekta i evo sada smo nastavili“, istakao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Ničić je naglasio da se uporedo sa ovim radovima, radi i na finalizaciji projekta zaobilaznice koja treba da rastereti grad od teškog saobraćaja, ona će ići od skretanja za Romulijanu pa preko Zvezdana i Belog brega, pa do asfaltne baze. On je podvukao da je neophodno uraditi i zaobilaznicu koja treba da skrene od nadvožnjaka, pa prema novom stadionu koja će iži paralelno sa železničkom stanicom i ulicom sedmog septembra. Kako je ovom prilikom rečeno završetak radova u ulici Ivana Milutinovića može se očekivati za dva meseca, dok će ulice Pavla Ilića i Save Kovačevića biti završene oko 1. maja.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts