недеља, 5 маја, 2024

20 godina sa vama
Građani opštine Negotin dobijaće obaveštenja preko aplikacije SIUVS

Građani opštine Negotin dobijaće obaveštenja preko aplikacije SIUVS

U sklopu projekta Nacionalnog programa za upravljanje rizikom od elementarnih nepogoda, kreirana je i aplikacija „Siuvs mobile“. Na taj način je i građanima Negotina omogućeno da svakodnevno prate objedinjeni sistem servisnih i informacije o upravljanju rizikom u vanrednim situacijama.

Naime Softverska aplikacija SIUVS – Sistem za integrisano upravljanje vanrednim situacijama omogućava jednostavno ažuriranje i preglednost svih podataka iz Procena rizika od katastrofa, Planova zaštite i spasavanja, Planova smanjenja rizika i Operativnih planova odbrane od poplava, od značaja za efikasno donošenje odluka koje se odnose na smanjenje rizika i upravljanje vanrednim situacijama. Najnovija verzija mobilne aplikacije SIUVS omogućava, pored različitih informativnih funkcija, komunikaciju između Štaba za vanredne situacije i svih građana koji preuzmu aplikaciju. Na taj način Štab za vanredne situacije, odnosno ovlašćeno lice, putem SIUVS sistema može da šalje notifikacije na telefone građana o bilo kom vanrednom događaju koji se očekuje ili se dešava na teritoriji opštine i uputstva za ponašanje u takvoj situaciji.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts