четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Vanredna situacija na delu teritorije opštine Knjaževac

Vanredna situacija na delu teritorije opštine Knjaževac

Krizni štab za teritoriju opštine Knjaževac doneo je danas odluku o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije opštine Knjaževac gde već nekoliko dana nema snabdevanja električnom energijom.

  1. Proglašava se vanredna situacija za deo teritorije opštine Кnjaževac na kojoj se nalaze seoska naselja koja su ostala bez električne energije usled oštećenja energetske infrastrukture.
  2. Vanredna situacija se proglašava zbog havarija na energetskoj infrastrukturi izazvanim vremenskim nepogodma, radi sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja.
  3. O sprovođenju ove odluke staraće se Opštinski štab za vanredne situacije opštine Кnjaževac u skladu sa članom 43. i članom 44. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Sl. glasnik RS“, broj 87/2018).
  4. Ovu odluku dostaviti Okružnom štabu za vanredne situacije Zaječarskog upravnog okruga, Republičkom štabu za vanredne situacije – Sektoru za vanredne situacije, Odeljenju za VS u Zaječaru , javnim preduzećima, ustanovama i drugim učesnicima u sprovođenju mera zaštite i spasavanja.
  5. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i biće objavljena u Službenom listu opštineКnjaževac.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts