петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
VAKCINOM POBEĐUJEMO KORONU: Gradonačelnik Bora primio vakcinu

VAKCINOM POBEĐUJEMO KORONU: Gradonačelnik Bora primio vakcinu

U okviru masovne imunizacije stanovništva protiv Covida-19 koja je juče počela i u Boru, danas je vakcinu primio i gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Gradonačelnik je istakao da su ljudski životi najpreči, kao i da je obaveza svih nas da pokažemo odgovornost i na ovaj način pokažemo da brinemo o budućnosti grada Bora. Nakon što je primio vakcinu, on je još jednom pozvao sve Borane da se priključe masovnoj imunizaciji, „jer će vakcinisanje ubrzati stvaranje kolektivnog imuniteta“.

“Država je i ovog puta pokazala maksimalnu spremnost i odgovornost i veliku zahvalnost dugujemo, pre svega, predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije. Ovaj sistem pokazuje da svi građani imaju pravo da prime vakcinu i time zaštite sebe od ove bolesti, jer jedini način da pobedimo koronu jeste upravo masovna imunizacija. Siguran sam da je teško vreme iza nas, a sada je vreme da zaštitimo svaki život što ćemo i uraditi primanjem vakcine. Iskoristio sam svoje građansko pravo, primio vakcinu nakon dva dana od prijave i smatram da je ovo pravi put kojim ćemo pobediti ovu opaku bolest.”, rekao je gradonačelnik Milikić.

Milikić je istakao da se dosad veliki broj građana Bora prijavio putem portala E-uprava za neku od tri ponuđene vakcine, a da u narednim danima očekuje da odziv bude znatno veći. Naglasio je da će grad za sve građane i meštane okolnih sela koji nisu u mogućnosti da dođu i prime vakcinu, obezbediti besplatan prevoz do punkta za vakcinaciju.

“Drago mi je što smo dosad uspeli da vakcinišemo veliki broj naših sugrađana koji su iskazali interesovanje za vakcinaciju. Zdravlje je najbitnije i siguran sam da će se u narednom periodu taj broj znatno povećati”, istakao je gradonačelnik Bora.

On je dodao i da je ponosan na funkcionisanje čitavog sistema i organizaciju procesa imunizacije od same prijave do trenutka vakcinacije, na zdravstvene radnike koji učestvuju u ovom procesu, kao i na građane koji pokazuju svest o važnosti vakcinacije.

Podsetimo, u Dom zdravlja Bor pristiglo je 450 vakcina proizvođača Sinofarm, odnosno kineskih vakcina. U toku jučerašnjeg dana vakcinu je primilo više od 200 prijavljenih građana, a radi se uglavnom o prioritetima koje je odredio Institut “Dr Milan Jovanović Batut” i to su uglavnom osobe starosti iznad 60 godina. Vakcinacija se obavlja u punktu za vakcinaciju koji je formiran minulog vikenda isključivo zbog sprovođenja imunizacije, u prostorijama Kluba za stara lica, ul. Penzionerska 1, svakog dana od 8 do 17 časova, uz napomenu da će se radno vreme usklađivati prema potrebama, odnosno broju prijavljenih građana za vakcinaciju.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts