петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana sednica opštinskog veća opštine Kladovo

Održana sednica opštinskog veća opštine Kladovo

Na prvoj ovogodišnjoj sednici Opštinskog veća u Кladovu, usvojena je Odluka o određivanju lokacija za postavljanje plutajućih objekata kao i Plan za njihovo postavljanje na sedam lokacija na delu obale i vodnog prostora na teritoriji opštine Кladovo. Jednoglasnu podršku dobila je i Odluka o mesečnom iznosu naknade od 6000 dinara predsednicima Saveta mesnih zajednica, koja će se u 2021. godini primenjivati od dana usvajanja na sednici SO Кladovo.

Na sednici Opštinskog veća, jednoglasno je usvojena Odluka o dodeli isključivog prava JP „Кomunalac“ za obavljanje poslova čišćenja ulica i trotoara i iznošenja smeća, kao i uređenje i održavanje zelenih i parkovskih površina i Odluka kojom se JP „Кomunalac“ određuje za upravljača lokalnih i nekategorisanih puteva na području opštine Кladovo. Reč je o uslugama na koje se ne primenjuju odredbe Zakona o javnim nabakama, naglašeno je na sednici.

Članovi veća usvojili su Pravilnik o dopuni Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi Кladovo. Podršku većnika dobio je i predlog Odluke o izadi Plana detaljne regulacije solarne elektrane „CONAL SOLAR 1“ u katastarskoj opštini Milutinovac, kao i predlog Odluke o izradi strateške procene uticaja na životnu sredinu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts