недеља, 14 јула, 2024

20 godina sa vama
GRADSKI ŠTAB: Formiran punkt za vakcinaciju protiv Kovida 19

GRADSKI ŠTAB: Formiran punkt za vakcinaciju protiv Kovida 19

Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije grada Bora, na osnovu instrukcija Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, usvojen je zaključak o formiranju punkta za imunizaciju stanovništa protiv Kovida 19 na teritoriji grada Bora. Punkt će biti u prostorijama Kluba za stara lica u ulici Penzionerska 1, u kome će svi građani koji iskažu interesovanje za vakcinaciju moći da obave istu.

Na ovaj način će se organizovano, uz poštovanje mera zaštite i principa bezbedne imunizacione prakse obaviti što veći broj vakcinacija za kraće vreme, istakla je na sednici gradskog Štaba dr Vesna Radosavljević, direktor borskog Doma zdravlja.

“Očekujemo da jedan kontigent vakcina pristigne u toku sutrašnjeg dana, a da svi građani koji su već iskazali interesovanje za vakcinaciju putem portala E-uprava krenu sa vakcinacijom od ponedeljka. Svi oni će blagovremeno biti obavešteni o terminu vakcinacije.” rekla je dr Radosavljević.

Svi građani zaintresovani za vakcinaciju mogu se prijaviti putem portala E-uprava, kao i informisati u epidemiološkoj službi ili kod svog izabranog lekara u Domu zdravlja. Građanima će od ponedeljka na raspolaganju biti i kontakt telefon Punkta za imunizaciju 030/425-052.

Na sednici se moglo čuti i da je prvi kontigent pristiglih Fajzerovih vakcina do sada primilo 75 zdravstvenih radnika i korisnika Doma za stara lica.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts