понедељак, 29 априла, 2024

20 godina sa vama
ZC Zaječar uručen respirator za neinvanzivnu ventilaciju pacijenata

ZC Zaječar uručen respirator za neinvanzivnu ventilaciju pacijenata

Zdravstvenom centru Zaječar uručen je respirator za neinvanzivnu ventilaciju pacijenata. Ovaj aparat je donacija ambasade Izraela koju je Zaječar uspeo da dobije u saradnji sa NALED-om. Tim povodom je u gradskoj upravi u Zaječaru organizovana konferencija za medije.

„U ovoj borbi koju već više od devet meseci vodimo sa covid 19 infekcijom ZC Zaječar uspeo je da obezbedi sve što je neohodno za pružanje medicinske pomoći svima kojima je to potrebna, međutim svaka dodatna pomoć je dobrodošla i zato smo zadovoljni što smo uspeli preko NALED-a da dobijemo ovu donaciju u vidu respirator za neinvanzivnu ventilaciju pacijenata“, rekao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

ZC Zaječar ima 19 respiratora u funkciji, od toga je pet u upotrebi i koriste se za neinvanzivnu ventilaciju, dir. ove zdravstvene ustanove dr Miroslav Stojanović ističe da aparat kakav su sada dobili, ZC nije imao i on će u mnogome pomoći i prilikom transporta pacijenata do drugih zdravstvenih centara.

Na pitanje da li će uoči predstojećih praznika biti uvedene restriktivnije mere u gradu, gradonačelnik Zaječara i komandant štaba za vanredne situacije Boško Ničić kaže da lokalne samouprave nemaju ovlašćenja da mimo republike donose nove mere. On ističe da ni organizovanog dočeka Nove godine neće biti, kao što se odustalo i od drugih manifestacija u gradu.

Ničić je ovom prilikom apelovao i da se u susret predstojećem verskom prazniku sv. Nikoli ljudi ponašaju odgovorno, kako se ne bi desila situacija da se nakon obeležavanja slave drastično poveća broj zaraženih na teritoriji grada.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts