петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Prema podacima Zdravstvenog centra Negotin pozitivan nalaz je registrovan kod još 10 osoba

Prema podacima Zdravstvenog centra Negotin pozitivan nalaz je registrovan kod još 10 osoba

Prema današnjim podacima Zdravstvenog centra Negotin, od 46 obrađenih testova (38 antigen i 8 PCR) pozitivan nalaz je registrovan kod 10 osoba, što je 21,7 procenta testiranih. Virus je potvrđen kod 7 osoba muškog pola, starosne dobi od 23 do 62 godine, i 3 osobe ženskog pola, starosti od 35 do 61 godine.
U prethodna 24 časa u Кovid ambulanti je obavljeno 91 pregled, od kojih su 22 prvi, a 69 kontrolni. Na kovid odeljenjima ZC Negotin, na kojima se trenutno leči 45 pacijenata, u prethodna 24 časa hospitalizovano je osam, sedam je pušteno na kućno lečenje a jedan pacijent je upućen na lečenje u tercijalnu ustanovu.

U opštini Negotin ukupan broj aktivnih slučajeva je 649.
Predsednik Vladimir Veličković uputio je danas apel svim građanima opštine Negotin posebno onima koji proslavljaju slavu Sveti Nikola, da u cilju suzbijanja širenja virusa korona ovaj praznik obeleže u krugu porodice.

„Stanje u našoj opštini je za nijansu bolje, u smislu broja pozitivnih na dnevnom nivou i broja pacijenata koji su zatražili medicinsku negu, ali ako pogledamo kako je obeležavanje dve krsne slave Mitrovdana i Aranđelovdana, uticalo na povećanje broja pozitivnih slučajeva, upućujem apel i molim naše građane da sutrašnji praznik obeleže u krugu svojih najmilijih. Ako sačuvate sebe sačuvaćete i druge oko sebe. Neka nam nauk bude ono što smo imali u proteklih mesec i po dana. Moramo biti svesni da smo mi ti koji širenje virusa možemo da sprečimo ili da razbuktamo .“

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts