петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio Zaječar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio Zaječar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je Zaječar gde je obišao završne radove na rekonstrukciji Osnovne škole „Hajduk Veljko“ i pravoslavni hram“Vaznesenja Gospodnjeg“ koji je još u izgradnji u naselju Kotlujevac, nakon toga je zajedno sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem i ministrom sporta Vanjom Udovičićem položio kamen temeljac za izgradnju novog stadiona na Kraljevici.

Predsednik Vučić je posetu gradu na Timoku započeo obilaskom OŠ „Hajduk Veljko“ i sportske hale koja će po završetku rekonstrukcije biti jedna od najsavremenijih u ovom delu Srbije, za kompletan projekat rekonstrukcije škole, utrošeno će biti oko 290 miliona dinara. Nakon obilaska škole i hrama „Vaznesenja Gospodnjeg“ Vučić je sa ministrom sporta i omladine VanjomUdovičićem i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić položio kamen temeljac za izgradnju gradskog stadiona. “ Poslednjih godina se mnogo trudimo da ulažemo u Zaječar i to ćete videti ubuduće sve više“, istakao je predsednik Vučić.

“ Biće ovo jedan od modernijih stadiona u Evropi, a njegova izgradnja privućiće i privrednike koji će investirati u ovaj deo Srbije i tako će se stvoriti bolji uslovi za život građana“ izjavio je Predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„U izgradnju čitavog ovog kompleksa stadiona i prateće infrastrukture predviđena je investicija u iznosu od oko 28,5 miliona evra“, rekao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić. Ističući da će ovaj objekat kada bude završen biti „Kuća fudbala“ istočne Srbije.

Vučić je naglasio da je predviđeno da 73 miliona evra bude uloženo u Zaječar u narednom periodu, a pored Zaječara ulagaće se i u celu Krajinu, kako bi se stvorili dobri uslovi za život i rad, što su glavni preduslovi da omladina ostane u istočnoj Srbiji.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts