понедељак, 29 априла, 2024

20 godina sa vama
Poljoprivredne proizvođače očekuju još tri konkursa za IPARD sredstva

Poljoprivredne proizvođače očekuju još tri konkursa za IPARD sredstva

Poljoprivredne proizvođače koji su zainteresovani za sredstva IPAD programa do kraja ove godine i početkom sledeće očekuju još tri konkursa. Kako kažu u U PSSS „Agroznanje“ u Zaječaru to su, javni poziv za traktore, zatim javni poziv za opremanje objekata i konkurs za preradu i marketing.

IPARD II program predstavlja najznačajniji program pretpristupne podrške ruralnom razvoju i prvi dokument iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja Republike Srbije koji je odobren od strane svih članica Evropske unije. Glavni cilj i svrha ovog programa je da pomogne poljoprivredne proizvođače i prerađivače, kao i sve stanovnike ruralnih područja Republike Srbije, da postepeno podižu svoje kapacitete i potencijale kako bi se blagovremeno i na pravi način, pripremili za ispunjavanje evropskih standarda i zakona u oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije i zaštite životne sredine.

U PSSS „Agroznanje“ pozivaju sve poljoprivredne proizvođače, zainteresovane za mere IPARD-a da im se obrate za bilo kakvu pomoć, bilo da je u pitanju samo informacija ili priprema projektne dokumentacije. Oni podsećaju da je jedan od uslova za korišćenje sredstava ovog programa uspostavljanje komplementarnog sistema podrške kako na nacionalnom, tako i na lokalnom nivou, u kojem nje moguće dvostruko finansiranje iz javnih fondova za istu vrstu investicija, a koji treba da doprinese smanjenju regionalnih razlika.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts