петак, 3 маја, 2024

20 godina sa vama
Nove mere štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin

Nove mere štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin

Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin na 38. telefonskoj sednici štaba, usled pogoršanja epidemiološke situacije, širenjem epidemije zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, kao i sprovođenja mera koje je Vlada Republike Srbije donela na sednici održanoj 03.12.2020.godine, doneo je:

ZAКLJUČAК

o ograničavanju radnog vremena

  1. Počev od 04.12.2020. godine pa do donošenja novih odluka Кriznog Štaba RS i Vlade RS, OGRANIČAVA SE radno vreme objekata u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo (trgovinske i druge radnje i prodajna mesta), pružanja usluge u oblasti ugostiteljstva (restorani, kafići, barovi i sl.), pružanja usluge u zatvorenim ili otvorenim trgovinskim centrima i sličnim objektima u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo (tržni centri, pijace i sl.), i priređivanja posebnih i klasičnih igara na sreću (kladionice, igraonice i sl.), dečijim igraonicama kao i objektima u kojima se obavlja delatnost pružanja zanatskih i drugih usluga u neposrednom i dugotrajnom fizičkom kontaktu sa korisnikom usluge (kozmetički, frizerski i saloni lepote) i delatnost u oblasti sporta koja podrazumeva istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru ili dugotrajni neposredni kontakt sa korisnikom usluge (fitnes centri, teretane, vežbaonice, SPA centri, bazeni i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju i slično), tako da ti objekti radnim danima (od ponedeljka do petka) mogu raditi od 05.00 do 17.00 časova. Navedeni objekti neće raditi od petka od 17.00 časova do ponedeljka do 05.00 časova ujutru.

Ograničenje iz stava 1. ovog Zaključka se ne odnosi na radno vreme:

  • apoteka i benzinskih pumpi u obavljanju delatnosti prodaje goriva, dostava hrane mogu da rade i van radnog vremena utvrđenom u stavu 1. ovog Zaključka kao i subotom i nedeljom.
  • Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti kao i trafike, menjačnice, pekare, kiosci i prehrambenih proizvoda mogu da rade radnim danima kao i subotom i nedeljom do 21.00 čas.
  • pijace koje rade subotom i nedeljom mogu da rade od 06.00 do 15.00 časova.
  • druge radnje i objekti u kojima se pružaju usluge gde nije obavezno prisustvo korisnika ili su prisustvo i kontakt ograničenog trajanja (obućarske, krojačke, stolarske, staklorezačke i slične radnje, servisi i tehnički pregledi, i sl.) mogu da rade radnim danom do 21.00 a subotom do 17.00 časova.
  • ordinacije i laboratorije koje oružaju medicinske usluge mogu da rade čitavog dana, uključujući i subotu i nedelju.
  • profesionalni sportisti mogu koristiti sportske objekte za pripreme za svoja takmičenja u toku vikenda.
  • Objekti iz oblasti kulture-bioskopi, pozorišta, muzeji i galerije mogu da rade radnim danima, kao i subotom i nedeljom do 17.00 časova.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts