четвртак, 2 маја, 2024

20 godina sa vama
Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić obišao nekoliko gradilišta na teritoriji grada

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić obišao nekoliko gradilišta na teritoriji grada

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić sa svojim saradnicima obišao je nekoliko gradilišta na teritoriji grada. Trenutno se radi na sanaciji putne infrastrukture u Nikoličevu i Velikom Izvoru, a takođe su u toku i radovi na rekonstrukciji OŠ „Hajduk Veljko“ u naselju Kotlujevac gde je rok za završetak poslo prekoračen.

Bez obzira na činjenicu da je oko dve nedelje ostalo do Nove godine, vremenski uslovi i dalje idu na ruku putarima i građevinskim radnicima u Zaječaru. Naime, trenutno su u toku radovi na sanaciji putne infrastrukture u zaječarskim selima Nikoličevo i Veliki Izvor. „Mi gotovo svakodnevno obilazimo gradilišta, obzirom da je trenutno aktivno 10-12 gradilišta na teritoriji grada“, istakao je gradonačelnik Zaječara Boško Nićič. On je rekao da se trenutno radi potpuna rеkonstrukciju jеdnе od najdužih, i najoštеćеnijih, ulica u tzv. “IV rеonu” u sеlu Nikoličеvo.

“ Planirano je da se završi  450 mеtara te deonice ali je urađeno više, oko 530 metara, procеnjеna vrеdnost ovog posla, na obnovi sеoskih ulica, bila jе 2.755.000- dinara, ali je utrošeno blizu tri miliona“, kaže Ničić.

U Velikom Izvoru se radi i takozvana „Belgijska pruga“, koja je osim za Velikoizvorce, značajna i za meštane Donje Prlite, ali i svih onih koji na tom potezu od oko pet kilometara imaju parcele, vikendice i kuće.

Gradonačelnik ničić je obišao i OŠ „Hajduk Veljko“ u naselju Kotlujevac gde se završetkom posla kasni, međutim kako ističe za to postoje opravdani razlozi.

Ničić je ovom prilikom najavio da će infrastrukturni radovi u seoskim mesnim zajednicama, kao i u gradu biti nastavljeni i na proleće, a narednih dana će aktivnosti biti usklađene sa vremenskim prilikama.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts