понедељак, 29 априла, 2024

20 godina sa vama
GO DS u Zaječaru o Zaštiti Kraljevice i isplati troškova za prevoz prosvetarima

GO DS u Zaječaru o Zaštiti Kraljevice i isplati troškova za prevoz prosvetarima

Gradski odnor DS-a u Zaječaru održao je pres konferenciju na kojoj su bile dve teme, pokretanje inicijative u skupštini grada da se Kraljevica zaštiti kao prirodno dobro, dok je druga tema bila  neisplaćene naknade za prevoz prosvetnih radnika na teritoriji Zaječara.

“ Kraljevica pripada svim građanima Zaječara i gradska vlast trebala da pokrene inicijativu kako bi zaštitili ovo prirodno dobro“, rekao je predsednik GO Demokratske stranke u Zaječaru Miloš Stojadinović. On je rekao da Kraljevica nikada nije uspela da dobije zaštitu države, ističući da postoje tri kategorije zaštite i da je važna treća kategorija zaštite gde lokalna samouprava treba da uputi zahtev Zavodu za zaštitu prirodnog dobra, u kome će predložiti da se spark-šuma Kraljevica  zaštiti kao prirodno dobro.

Neisplaćene naknade za prevoz prosvetara, bila je druga tema ove konferencije o kojoj je govorila potpredsednica GO DS u Zaječaru Dragana Rašić. Ona je istakla da su mnogi prosvetari već tužili škole zbog neisplaćenih naknada i pozvala nadležne na konstruktivan dijalog kako bi se izbelo plaćanje kamata i sudskih troškova.

„Preporučila bih nadležnima u Gradskoj upravi, da obrate pažnju na ovaj problem, iz razloga jer se već najavljuje nova tura tužbi prosvetara, bez obzira što je doneta nekakva uredba u martu 2019. godine o besplatnom prevozu na teritoriji Grada Zaječara. Sporno je to što linije prevoza ne odgovaraju prosvetarima, kao i vremeni polaska“, rekla je Rašić

GO DS-a u Zaječaru neko vreme nije održavao pres konferencije zbog aktuelne epidemiološke situacije, međutim kako su istakli život se nastavlja u skladu sa okolnostima, te će susreti sa medijima u narednom periodu biti češći uz poštovanje svih propisanih mera.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts