субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
Bor: Кorona presek za ponedeljak 15. decembar

Bor: Кorona presek za ponedeljak 15. decembar

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru, od poslednjih informacija u Boru se oporavila 71 osoba, dok je zabeleženo sedam novih slučajeva virusa, što znači da je 802 ukupan broj aktivnih slučajeva virusne infekcije na teritoriji grada.

Direktor Doma zdravlja u Boru, dr Vesna Radosavljević, istakla je da je broj pregleda pacijenata koji se javljaju sa potencijalnim simptomima virusa znatno manji i da je neophodno da se građani i u narednom periodu pridržavaju propisanih mera.

“Važno je napomenuti da se broj prvih pregleda smanjuje i da je taj broj u odnosu na broj kontrolnih pregleda skoro duplo manji. To nam govori da smo na neki način uspeli da zaravnimo epidemiološku krivu, što ne znači da se u narednom periodu ne treba pridržavati propisanih mera zaštite i pogotovo izbegavati velika okupljanja i proslave”, rekla je dr Radosavljević.

Ona je navela da je u ambulanti „Metalurg“ juče obavljeno 57 prvih pregleda, a u „Rudaru“ je zabeleženo 89 kontrolnih pregleda. Na kovid odeljenjima gradske Opšte bolnice trenutno je 100 hospitalizovanih lica, od čega je 79 pozitivno, dok je na respiratoru sedmoro bolesnika.

Govoreći o ozbiljnosti posledica korona virusa, gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić još jednom je apelovao na sugrađane da se pridržavaju mera i rekao da se u narednom periodu očekuje i tendencija smanjenja broja zaraženih.

„Imali smo situaciju da su nas slave, rođendani, druženja koštali velikog broja zaraženih, ali mislim da smo se osvestili i shvatili da korona virus nije šala i da odnosi ljudske živote i ostavlja velike posledice po zdravlje onih koji preleže ovaj virus. Bez obzira što narednih dana očekujemo smanjenje broja pozitivnih i što je situacija sa virusom u gradu nešto bolja u odnosu na prethodni period, to ne znači da treba da se opustimo. Svi zajedno smo pokazali da umemo da budemo odgovorni, da je briga o našim najbližima na prvom mestu i siguran sam da nas u narednim mesecima očekuje povoljnija situacija kada je u pitanju virus korona.”, rekao je Milikić.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts