недеља, 5 маја, 2024

20 godina sa vama
Unija SPRS nada se da će postići socijalni dijalog sa resornim ministrom na obostrano zadovoljstvo

Unija SPRS nada se da će postići socijalni dijalog sa resornim ministrom na obostrano zadovoljstvo

Gradski odbor Unije sindikata prosvetnih radnika grada Zaječara održao je pres konferenciju u Zaječaru na kojoj su izneti zahtevi prosvetnih radnika upućeni naovom ministru prosvete. Na konferenciji je bilo reči i o nepravilnostima u nekim školama koje su u nadležnosti školske uprave Zaječar, a koje je otkrio prosvetni inspektor.

Prosvetni radnici traže od novog ministra prosvete da se ispoštuju njihovi zahtevi u vezi poboljšanja standarda nastavnog i ne nastavnog osoblja u srpskim školama, kao i da se poveća kojeficijenat, o čemu se pregovara još od 2015. godine.

„Mediji su već izveštavali o brojnim nepravilnostima koje su uočene u OŠ Branko Radičević u Boru, i to je jedan dugogodišnji primer nezanitosti u radu“, istakao je Goran Manojlović rukovodilac gradskog odbor Unije sindikata prosvetnih radnika grada Zaječara.

Prosvetni radnici ističu da su državi uštedeli oko 6 milijardi dinara, a obzirom da Vlada Srbije smatra prosvetu stubom društva, oni se nadaju da će sa novim ministrom doći do socijalnog dijaloga na obostrano zadovoljstvo.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts