понедељак, 29 априла, 2024

20 godina sa vama
U Zaječaru je održana 41. sednica lokalnog parlamenta

U Zaječaru je održana 41. sednica lokalnog parlamenta

Odbornici skupštine grada Zaječara na 41. sednici usvojili su odluku o prosečnoj ceni kvadratnog metra nepokretnosti po zonama za utvrđivanje poreza na imovinu za 2021. godinu. Usvojen je i izveštaja o izvršenju budžeta za period januar, septembar 2020. godine. Pored toga usvojena je i odluka o pristupanju izradi Lokalnog akcionog plana za Rome grada Zaječara, kao i odluka o izmeni odluke o zaštiti arterskih i subarterskih česama u Zaječaru.

 41. sednicu Skupštine grada Zaječara održana je u sali Doma kulture u Кotlujevcu u cilju sprečavanja i suzbijanja bolesti COVID 19, a svi prisutni su  se u  pridržavali preventivnih mera u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Na dnevnom redu ovog zasedanja, uz dopunu na samom početku bilo je ukupno 15 tačaka. Najviše polemike bilo je oko  izveštaja o izvršenju budžeta za period januar, septembar 2020. godine.
„Realizacija budžeta od 45 procenata za devet meseci ove godine, znači budžet u bankrotu“, rekao je dr Nenad Ristoviđ šef odborničke grupe „Pobeda za naš grad dr Nenad Ristović“.

Dr Ristović je ovom prilikom rekao da mora da se vodi računa prilikom kreiranja budžeta za narednu godinu, kako je naglasio on  mora biti razvojni, ali je takođe neophodno da ima i socijačlnu stranu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts