петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
U Negotinu je nastavljena kampanja asfaltiranja seoskih ulica

U Negotinu je nastavljena kampanja asfaltiranja seoskih ulica

U negotinskim selima Mokranje, Aleksandrovac i Kovilovo proteklih dana završeni su radovi na asfaltiranju seoskih ulica. Ovi radovi bili su predviđeni planom koji obuhvata sređivanje lokalne putne infrastrukture. Kako je istakao predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković, ostalo je da se urade deonice u još nekoliko mesnih zajednica, čime će plan za ovu godinu biti sto posto ispunjen.

Vremenski uslovi ovih dana išli su na ruku putarima, naime u opštini Negotin su završeni radovi na asfaltiranju brojnih ulica u nekoliko mesnih zajednica. Vrednost javne nabavke u okviru koje su izvojena sredstva za asfaltiranje ulica u mesnim zajednicama na teritoriji opštine, gde se ubrajaju i Mokranje, Aleksandrovac i Kovilovo iznosi 45 milona dinara, dok vrednost radova samo u Kovilovu iznosi 2.200.000 dinara. U ovom selu su asfaltirane dve ulice u dužini od po 200 metra.

Predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković je obilazeći radove u MZ Kovilovo istakao da bez obzira na brojne probleme koje je izazvala epidemija korona virusa, planirani radovi teku određenom dinamikom i kako kaže ako vremenski uslovi to dozvole kompletan posao bi mogao biti završen u narednom periodu.

„Za meštane svih seoskih mesnih zajednica, pa i za naše selo puno znači to što su nam asfaltirane seoske ulice. U našem selu ovo je prva investicija nakon skoro četrdeset godina“, kaže Milena Vicović predsednica MZ Kovilovo.

Prema rečima predsednika opštine Negotin od početka godine pa do sada za sređivanje putne infrastrukture na teritoriji cele opštine oredeljeno je 72 miliona dinara. 12 milona je utrošeno tokom proleća i to su sredstva koja su ostala neutrošena od prošle godine, zatim je kompanija Eliksir donirala je 15 miliona, dok vrednost poslednje javne nabavke iznosi 45 milona dinara.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts