четвртак, 2 маја, 2024

20 godina sa vama
SO Negotin donela odluku o prosečnoj ceni kvadratnog metra nepokretnosti u 2021.godini

SO Negotin donela odluku o prosečnoj ceni kvadratnog metra nepokretnosti u 2021.godini

U Negotinu je održana 30. sednica SO Negotin sa dnevnim redom koji je sadržao dve tačke. Odluka o utvrđivanju prosečne cene kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2021. godinu na teritoriji opštine Negotin i rešenje o izmeni rešenja o imenovanju članova školskog odbora OŠ “ Pavle Ilić Veljko“ u Dušanovcu.

Odbornici SO Negotin na održanoj 30. sednica  usvojili su odluku o utvrđivanju prosečne cene kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2021. godinu na teritoriji opštine Negotin. Kako je istakao Goran Ristić šef odeljenja LPA, promene u cenama su minimalne, pošto se u protekle tri godine ništa po tom pitanju nije menjalo, bilo je neophodno usvojiti novu odluku sa novim cenama.  Prosečna cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2021. u ekstra zoni kod stanova utvrđena sa 59.531 dinar na 60.000 dinara kod stanova u ekstra zoni, kod kuća na 34.000 koliko je bilo i u 2020, građevinskog zemljišta na 200, poljoprivrednog na 60, šumskog na 30, a drugog zemljišta na 36 dinara.

“Nismo bili za to da se cene povećavaju zato što smatramo da sa ovim izvršenjem koje imamo nema potrebe da dodatno opteretimo u ovoj situaciji građanstvo“, rekao je predednik opštine negotin Vladimir Veličković.

Inače na teritoriji opštine Negotin, određeno je pet zona za utvrđivanje poreza na imovinu, u zavisnosti od komunalne opremljenosti i opremljenosti javnim objektima, zatim saobraćajnoj povezanosti sa centralnim delovima opštine,odnosno sa radnim zonama i drugim sadržajima u naselju i to; ekstra zona, prva zona, druga, treća i četvrta zona, s tim što je ekstra zona utvrđena za najopremljeniju.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts