петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Raste broj novozaraženih na području grada Bora

Raste broj novozaraženih na području grada Bora

Podaci Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru pokazuju da je trenutno na području grada ukupno 212 osoba pozitivno na virus, a od poslednjih informacija registrovano je 49 novih slučajeva.

Prema rečima epidemiologa, primetan je skok broja novozaraženih koji je znatno veći nego na vrhuncu pandemije u prvom talasu, dok nadležni u gradskim zdravstvenim institucijama napominju da je epidemiološka situacija u gradu alarmantna i da je krajnje vreme da građani počnu da poštuju mere u cilju zaštite od virusa.

Da podsetimo, Krizni štab za suzbijanje epidemije u Srbiji odlučio je da broj ljudi koji mogu da se okupljaju na otvorenom i zatvorenom prostoru ubuduće bude smanjen sa 30 na pet.

Vlada Srbije je usvojila izmene zakona kojima se pooštravaju kontrole nošenja maski u zatvorenom prostoru i nepoštovanje fizičke distance.

Propisane kazne su 5.000 dinara za fizička lica i od 50.000 do 300.000 dinara za pravna lica.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts