четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Postavljeni šatori ispred prijemnih odeljenja za kovid pacijente

Postavljeni šatori ispred prijemnih odeljenja za kovid pacijente

Podaci Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru pokazuju da je na današnji dan, na području grada Bora, ukupno 386 osoba pozitivno na virus korona.

Danas su u krugu gradske bolnice i ispred kovid ambulante oformljene improvizovane čekaonice, odnosno šatori, koje je na zahtev gradskog Štaba za vanredne situacije obezbedila i postavila Vojska Republike Srbije. U njima će biti postavljeni i sistemi za grejanje i osvetljenje, a uz poštovanje svih preporučenih mera zaštite od virusa moći će, tokom čekanja, da boravi do 15 pacijenata.

“Ovo je samo još jedan od načina na koji Grad daje svoj doprinos da ljudi koji dolaze na pregled imaju prostor gde mogu da se sklone i ugreju za vreme čekanja u danima i vremenskim uslovima koji nam predstoje.”, rekao je zamenik komandanta gradskog Štaba za vanredne situacije Danijel Aleksić i dodao da je neophodno da se svi zajedno borimo da bismo zaštitili javno zdravlje stanovništva i kako bismo što lakše izašli iz epidemije koronavirusa.

Prema rečima direktora Opšte bolnice u Boru, dr Gorana Joksimovića, u gradskoj bolnici hospitalizovan je 41 pacijent pozitivan na virus, tri bolesnika se nalaze na respiratorima, a u prijemnoj bolničkoj ambulanti za kovid pacijente dnevno se pregleda do 100 osoba sa mogućim simptomima virusa.

„Svedoci smo da polako dolazi do zasićenja zdravstvenog sistema, što utiče na dužinu čekanja na pregled i rezultate testiranja. Ovaj talas nosi i težu kliničku sliku, a u njemu i dalje dominiraju bolesnici starije životne dobi, kao i pacijenti sa pridruženim bolestima. Mi ćemo, zavisno od situacije i broja novopridošlih bolesnika, u kovid sistem uključiti još neko odeljenje, kako kadrovski, tako i prostorno, ukoliko za to bude bilo potrebe.“, rekao je dr Joksimović.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts