среда, 1 маја, 2024

20 godina sa vama
NOVE MERE OPŠTINSКOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE U NEGOTINU

NOVE MERE OPŠTINSКOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE U NEGOTINU

ZAКLJUČAК o ograničavanju radnog vremena
Počev od 24.11.2020. godine OGRANIČAVA SE radno vreme radno vreme ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova, klubova i sl.), trgovinskih centara, pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture i priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću ograničava se tako da ti objekti neće raditi od 18.00 časova do 05.00 časova narednog dana.
Navedeno ograničenje radnog vremena iz prethodnog stava ne odnosi se na rad apoteka i benzinskih stanica/pumpi u delu prodaje goriva.

PREPORUКA o organizaciji rada ustanova, javnih preduzeća i drugih
pravnih lica čiji je osnivač opština Negotin. Počev od 24.11.2020. godine u ustanovama, javnim preduzećima i drugim pravnim licima čiji je osnivač opština Negotin, kao i u organima opštine Negotin, organizovati rad na sledeći način:

Omogućiti rad od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta i kojim radom se ne ugrožava funkcionisanje i obavljanje nadležnosti napred navedenih pravnih lica;

Ukoliko bi radom od kuće bilo otežano funkcionisanje i obavljanje
nadležnosti napred navedenih pravnih lica, izvršiti preraspodelu radnog vremena (smenski rad, naizmenični rad po danima i sl.) na taj način što u radnom prostoru/kancelarijama poslodavca ne sme boraviti istovremeno više od dva zaposlena.

Zabranjuje se okupljanje više od dva zaposlena kod poslodavca u zajedničkim prostorijama, odnosno van radnog prostora/kancelarija, kao i odlazak zaposlenih u radne prostore/kancelarije drugih zaposlenih bez propisane zaštitne opreme, a sve radi sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19.

PREPORUКA o organizaciji rada Predškolske ustanove „Pčelica“ Negotin
Počev od 24.11.2020. godine do stvaranja povoljnije epidemiološke situacije u sprečavanju širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 u PU „Pčelica“ Negotin vrši se prijem dece čiji su roditelji/zakonski
zastupnici/staratelji radno angažovani kod poslodavca. Za prijem dece potrebno je dostaviti sledeću dokumentaciju:
-potvrda poslodavca kojom se dokazuje da roditelj/zakonski zastupnik/staratelj ima obavezu radnog angažovanja kod poslodavca;

-potvrda pedijatra ne starija od sedam dana da je dete zdravo i uredno vakcinisano (nakon odsustva deteta zbog bolesti, kao i nakon bilo kog odsustva deteta dužeg od sedam dana).

  1. PREPORUКA o organizaciji rada u osnovnim i srednjim školama NA
    teritoriji opštine Negotin
    Na osnovu predloga Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Broj:601-00-00027/10/2020-15 od 20.11.2020.godine, zbog pogoršanja epidemiološke situacije i povećanja broja pozitivnih na virusom COVID-19 među prosvetnim kadrom kao i učenicima, a radi sprečavanja širenja infekcije,
    PREPORUČUJE SE svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji opštine Negotin, promena organizacije rada i prelazak na nastavu na daljinu („online“ nastava). Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin predložiće donošenje Odluke i davanje saglasnosti, resornom Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koje je jedino nadležno za davanje saglasnosti za promenu načina organizacije obrazovno-vaspitnog rada u osnovnim i srednjim školama.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts