субота, 4 маја, 2024

20 godina sa vama
Negotinski komunalci spremno dočekuju zimu

Negotinski komunalci spremno dočekuju zimu

Imajući u vidu nailazeću zimu, a cilju preduzimanja blagovremenih preventivnih i operativnih mera zaštite od negativnih posledica snežnih padavina JKP Badnjevo Negotin preduzelo je sve mere, te zimu dočekuje spremno. Ovo je na sednici opštinskog štaba za vanredne situacije istakao direktor Negotinskog komunala Dalibor Ranđelovi.

„Zimska služba za održavanje putne infrastrukture, lokalnih pravaca spremna je sa dovoljnim raspoloživim kapacitetom i ispravnim brojem mašina i vozila“istakao je direktor JKP Badnjevo Dalibor Ranđelović, on je naglasio da na zalihama ima soli oko 42 tone, rizle oko 200t, a rastvora kalcijum hlorida koji se koristi za održavanje samog centra, odnosno pešačke zone oko 800 litara.

Održavanje puteva u zimskim uslovima je kompleksno i složeno, te se zahteva optimalna fleksibilna angažovanost, da bi saobraćaj mogao normalno i bezbedno da se odvija. Treba istaći i to da su planom zimskih službi definisani kritični putni pravci na teritoriji opštine Negotin.

Ranđelović je na kraju podvukao da JKP Badnjevo u zimu ulazi sa dovoljnim brojem vozila i mašina, te da neće dozvoliti da ih bilo šta iznenadi tokom zimske sezone.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts