среда, 8 маја, 2024

20 godina sa vama
Broj pozitivnih na virus korona u Negotinu povećan za pet novih slučajeva

Broj pozitivnih na virus korona u Negotinu povećan za pet novih slučajeva

Prema najnovijim obrađenim podacima koji su u negotinsku zdravstvenu ustanovu stigli iz referentne laboratorije u Nišu, od 13 testova uzorkovanih u sredu 18. novembra, prisustvo virusa potvrđeno je kod petoro Negotinaca. Na Кovid 19 pozitivne su dve ženske osobe, starosti 40 i 59 godina, i tri muške osobe, starosti 47, 54 i 75 godina.

Sedamdesetpetogodišnji muškarac kome je potvrđen nalaz, a koji se od juče leči na negotinskom Grudnom odeljenju, danas je prebačen u Specijalnu bolnicu za plućne bolesti Sokobanja. Ostala četiri pozitivna slučaja zbog lakše simptomatologije na kućnom su lečenju.Na Odeljenju pneumoftizologije ZC Negotin trenutno se nalazi 6 pacijenat sa kliničkom slikom, koji čekaju rezultate testiranja.

U negotinskoj Кovid ambulanti danas je testirana 31 osoba. Od početka novembra, u opštini Negotin od virusa korona je inficirano 60 osoba a virus je i dalje aktivan kod 72 lica sa teritorije naše opštine.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts