четвртак, 2 маја, 2024

20 godina sa vama
Završna  konferencija projekta „Mladi u turističkoj industriji“

Završna konferencija projekta „Mladi u turističkoj industriji“

U Negotinu je održana Završna  konferencija projekta „Mladi u turističkoj industriji“koju su organizovali  Udruženje građana „Srbija za Mlade“ u partnerstvu sa opštinom Negotin, u okviru projekta „Mladi u turističkoj industriji“. Ova akcija je deo globalnog projekta „Podrška Evropske unije aktivnom uključivanju mladih”, ukupne vrednosti 4,7 miliona evra, koji finansira Evropska unija i sufinansira Vlada Republike Srbije.

Projekat „Mladi u turističkoj industriji“ nudi podršku za uspešnu tranziciju mladih koji su završili školovanje na tržište rada. Projekat je finansiran sredstvima Evropske unije i kofinansiran sredstvima Vlade Republike Srbije, a sprovodi ga Udruženje Srbija za mlade i opština Negotin. Uloga turizma postaje sve važnija imajući u vidu da je po prirodi to radno-intenzivan sektor koji grade pre svega mala i srednja preduzeća, i koji ima visoku stopu zaposlenosti žena i mladih.

Projekat je razvijen kako bi se svorile mogućnosti za međusektorsku saradnju sa ciljem organizovanja obrazovnih aktivnosti i drugih inovativnih usluga usmerenih na održivi sistem zapošljavanja mladih. Op[tina Negotin je kroy ovaj projekat dobila regionalni savetodavni centar za omladinski turizam.

Uloga turizma postaje sve važnije u sveukupnom privrednom razvoju, s obzirom na to da je u pitanju radno intezivan sektor, izgrađen prvenstveno od malih i srednjih preduzeća, a koji zapošljava veliki broj žena i mladih. Ovaj projekat treba da doprinese stvaranju novih mogućnosti za zapošljavanje mladih u turističkoj industriji, kroz direktno uključivanje ciljnih grupa i podršku zainteresovanim stranama.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts