четвртак, 2 маја, 2024

20 godina sa vama
VEF -2020. godine, veče pobednika 24. oktobra, gradski park Negotin

VEF -2020. godine, veče pobednika 24. oktobra, gradski park Negotin

U subotu 24.oktobra u negotinskom gradskom parku biće održano Veče pobednika u okviru ovogodišnjeg Vokalnog etno festivala mladih. Ovom prilikom će biti uručene plakete i diplome pobednicima festivala. Zbog epidemiološke situacije, ovogodišnji sedmi po redu festival VEF 2020. održava se onlajn, kao i stručne muzičke radionice.

Svi snimci su dostupni na jutjub kanalu Kreativnog udruženja Nego i Vokalnog etno-festivala mladih VEF. Muzičke radionice su održali prof. Dimitrije Golemović, Marija Vitas i Zoran Bogdanović, poznati i priznati etnomuzikolozi i stručnjaci iz ove muzičke oblasti, na temu tradicionalnog pevanja i sviranja, kao i obrade muzičke tradicije.

Oni su takođe i članovi žirija koji je preslušao takmičarske kompozicije i odlučio ko je među njima najbolji u oblasti obrade i u oblasti tradicije.Ove godine u kategoriji obrade prvo mesto dodeljeno je Ženskoj pevačkoj grupi KUD-a «Batajnica», a u kategoriji tradicije prvo mesto dodeljeno je Etno-grupi „Simonida“ Nevesinje. Program u neotinskom parku, kako obaveštavaju organizatori počinje u 17h.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts