петак, 17 маја, 2024

20 godina sa vama
Skupština grada Zaječara usvojila treći rebalans gradskog budžeta

Skupština grada Zaječara usvojila treći rebalans gradskog budžeta

Uz poštovanje svih mera zaštite u borbi protiv COVID 19, u Domu kulture u Kotlujevcu je održana 40. sednica Skupštine grada, na dnevnom redu je uz dopunu na samom početku zasedanja bilo 13 tačaka. Među njima i Predlog Odluke o trećoj izmeni i dopuni budžeta grada Zaječara za 2020. godinu, sa Izmenom Kadrovskog plana za 2020.

 Budžet grada Zaječara za 2020. godinu uvećava se za 247.132.000 dinara, u pitanju su sredstva iz budžetskih rezervi budžeta republike Srbije. Kako je istakla načelnica odeljenja za budžet i finansije Valentina Đuričić taj novac će biti iskorišćen za realizaciju kapitalnih projekata u gradu i stvaranja uslova za izgradnju fabrike kompanije „Aptiv“ u industrijskoj zoni zapad.

Šef odborničke grupe „Pobeda za naš grad dr Nenad Ristović“ u okviru rasprave o predloženom rebalnsu budžeta istakao je da je neozbiljno da se sada govori o sređivanju industrijske zone, jer kako kaže taj posao je mogao da se završi još odavno.

 Među usvojenim Odlukama i Rešenjima su i Odluka o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu Grada Zaječara, neposrednom pogodbom, uz naknadu, radi izgradnje ulice Nemanjine u Zaječaru, zatim Rešenja o usvajanju Početnog likvidacionog izveštaja Javnog preduzeća za planiranje, projektovanje, izgradnju i nadzor „Urbanizam i izgradnja“ Zaječar – u likvidaciji, kao i Odluka o postavljanju spomenika Generalu Gambeti i Generalu Coloviću. Skupština je usvojila Izveštaj o radu, kao i finansijski izveštaj za 2019. godinu Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru, zatim i Izveštaj o realizaciji Godišnjeg plana rada Predškolske ustanove „Đulići“ Zaječar za septembar 2019 – avgust 2020. godine i Godišnji Plan rada ove ustanove za radnu 2020/2021. godinu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts