петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
SAJAMSKI DANI i u knjižari KALIGRAF

SAJAMSKI DANI i u knjižari KALIGRAF

Ljubitelji pisane reči ovog oktobra nisu bili u mogućnosti da posete tradicionalni sajam knjiga, koji zbog aktuelne epidemiološke situacije nije održan. Međutim brojni izdavači došli su na ideju da Sajam knjiga presele u knjižare širom zemlje. U ovu akciju uključena je i knjižara Kaligraf u Zaječaru gde se mogu naći izdanja gotovo svih srpskih izdavača.

Oktobar je tradicionalno mesec knjige godinama u nazad i tako če biti i ove 2020.godine, bez obzira na pandemiju COVID 19 i brojna ograničenja, knjiga je i ovoga puta našla put do krajnjeg korisnika. Naime čitaoci i dalje mogu računati na popularni „sajamski ulov“ ali ovoga puta u svojoj omiljenoj knjižari.

U Kaligrafu kažu da je beletristika i dalje najtraženija, a nakon toga sledi i dečija knjiga, mada je vreme za kupovinu literature za najmlađe oko novogodišnjih praznika. Ovaj takozvani sajam u knjižarame ne može zameniti tradicionalnu manifestaciju, sajmske gužve i raznovrsnu ponudu najrazličitijih naslova na jednom mestu ali ako se uzmu u obzir trenutne okolnosti, vlasnici knjižara su zadovoljni i ponudom a i tražnjom.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts