петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
ODRŽANA 83. SEDNICA OPŠTINSКOG VEĆA OPŠTINE NEGOTIN

ODRŽANA 83. SEDNICA OPŠTINSКOG VEĆA OPŠTINE NEGOTIN

Na danas održanoj, 83. sednici Opštinskog veća, kojom je predsedavao Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, razmatrano je 17 predloga odluka i rešenja.

Članovi veća su usvojili Odluku o konverziji potraživanja Opštine Negotin u trajni ulog u kapitalu NIP Кompanija Borba AD Beograd, na osnovu Zaključka Vlade Republike Srbije. Utvrđeno je i nekoliko odluka koje se tiču rada Predškolske ustanove „Pčelica“- predlog Odluke o usvajanju Izveštaja o radu za radnu 2019/20, predlog Rešenja o izmeni rešenja o imenovanju članova UO PU „Pčelica“ i predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Godišnji plan rada ustanove za radnu 2020/21. godinu. Na današnjoj sednici je utvrđen predlog Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata na teritoriji opštine Negotin, kojom se radno vreme ugostiteljskih objekata za pružanje usluge ishrane, pića i napitaka određuje do 24 časa, noćnih barova od 21 do 3 časa posle ponoći, trgovina na malo sa prehrambenim asortimanom od 6 do 24 časa, neprehrambenim od 6 do 21, apoteka od 7 do 24 i benzinskih stanica od 00.00 do 24.00 časa. Usvojene su odluke o obrazovanju Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji naše opštine kao i o imenovanju predsednika i članova Saveta za bezbednost saobraćaja.

Većnici su, nakon razmatranja, utvrdili i predloge odluka o izmeni i dopuni odluke o stipendiranju studenata i učenika srednjih škola kao i usvajanju Programa energetske efikasnosti opštine Negotin od 2020-2023. godine. Danas su utvrđena rešenja o davanju saglasnosti JКP „Badnjevo“ na šestu izmenu i dopunu sistemaztizacije radnih mesta, zatima na odluku Nadzornog odbora preduzeća o utvrđivanju valute plaćanja varijabilnog i fiksnog dela iznosa po obračunima za narednu grejnu sezonu kao i o utvrđivanju cena komunalnih usluga uz povećanje cena vode, smeća i kanalizacije u iznosu od 20 procenata. Sa novim povećanjem cene usluga za iznošenje smeća, kanalizaciju i utrošenu vodu biće i dalje niže od ostalih u okruženju. Jednoglasno su utvrđeni predlozi rešenja o davanju saglasnosti za programe rada sa finansijskim planom za 2021. godinu Muzeja Кrajine i Istorijskog arhiva Negotin, o izmeni rešenja o imenovanju Кomisije za stipendiranje studenata i učenika srednjih škola opštine Negotin kao i predlog Rešenja o imenovanju Stručnog tima za davanje koncesije za linijski prevoz putnika u prigradskom saobraćaju. Na kraju sednice donet je Zaključak o utvrđivanju predloga odluke o matičnom području na teritoriji naše opštine kojom se predviđa formiranje jednog matičnog podučja u odnosu na osam dosadašnjih. Razlog određivanja jednog matičnog područja je jer je 77,25 procenata izdatih izvoda u 2019.godini izdato u matičnom području Negotin, (a takva tedencija je primetna i prema mesečnom broju izdatih izvoda u 2020.godini zaključno sa septembrom), a ostatak u ostalih sedam matičnih područja, što ukazuje na očiglednu orijentaciju stanovništva da izvode pribavljaju u matičnom području Negotin, odnosno u administrativnom sedištu opštine, koje je predloženo ovom odlukom za jedino matično područje.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts