субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Festival malih pozorišnih formi nastavljen je danas urnebesnom  komedijom „Dr Feler“

Festival malih pozorišnih formi nastavljen je danas urnebesnom komedijom „Dr Feler“

Festival malih pozorišnih formi, treći po redu, nastavljen je danas u zaječarskom teatru urnebesnom komedijom „Dr Feler“ u izvođenju Dragana Bože Marjanovića, koji je i reditelj ove monodrame.
Zaječarska publika smejala se do suza tokom jednočasovnog trajanja predstave , a Boža Marjanović je potvrdio tezu da je umetnost terapija za dušu . „Dr Feler“ je još jedna duhovita monodrama o našim naravima i mentalitetu koja stiže iz pozorišne kuhinje glumca Dragana Bože Marjanovića. Kroz prizmu dr Felera, pratimo svojevrsnu vivisekciju društva
na šaljiv i satiričan način. Osvrćući se na razne društvene pojave i anomalije koje otvaraju mnoga pitanja, dr Feler pokušava ne samo da jednostrano daje odgovore već i da prisutnu publiku uključuje u rešavanje
problema. I sve to uz nezaobilazan i krajnje simpatičan dijalekt juga Srbije.
Zaječarska publiku pamti Božu Marjanovića po predstavama „Zakasotina“ 1 i 2, ali i po predstavi Leskovačkog pozorišta „Otac“. švedskog pisca Augusta Strindberga. Festival malih pozorišnih formi nastavlja se sutra u 12:00 sati predstavom o poznatoj srpskoj slikarki „Nadežda Petrović – autoportret u množini“ koji je po tekstu Miljane Đorđević režirala Dragana Jovanović. Cena ulaznice je 200 dinara.
U okviru 29. Festivala „Dani Zorana Radmilovića“ za Vas smo pripremili bogat prateći program. Izdvajamo dokumentarni film o glumcu Desimiru Desku Stanojeviću „ŽIVOT JE MJUZIКL“ koji možete pogledati u sali Centra za kulturu u Kotlujevcu danas u 18:00 sati. Projekcija je besplatna.
Glavni festivalski program nastavlja se večeras u 20.00 sati predstavom Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada „Smederevo 1941.“ Predstava je posvećena glumcima Srpskog narodnog pozorišta nastradalim u smederevskoj eksploziji 5.juna 1941.godine.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts