четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
22 stočara sa teritorije grada Zaječara ostvarili su pravo na lokalne podsticaje za razvoj poljoprivrede

22 stočara sa teritorije grada Zaječara ostvarili su pravo na lokalne podsticaje za razvoj poljoprivrede

Grad Zaječar je i ove godine dodelio podsticajna sredstva zaječarskim stočarima, sa kojima su potpisani ugovori. Inače je u gradskom budžetu ove godine opredeljeno 19 miliona dinara za razvoj poljoprivrede i politike ruralnog razvoja, a do sada su raspisani konkursi za podsticaje u iznosu od oko 8 miliona dinara.

Završen je prvi od četiri konkursa grada Zaječara za razvoj poljoprivrede za koji  je opredeljeno nešto više od dva miliona dinara. Ovom prilikom je odobreno 22 zahteva, a prosečan iznos sredstava po jednoj prijavi iznosi oko 95.000 dinara. Kako je istakla Vesna Stanković članica gradskog veća zadužena za poljoprivredu, cilj je bio da se svim stočarima koji ispunjavaju uslove, omogući da koriste podsticaje koje je grad opredelio za razvoj poljoprivrede.

„Ovo je  četvrta godina od kada grad izdvaja ozbiljna sredstva za razvoj stočarstva i zaključno sa ovim konkursom oko jedanaest miliona dinara je do sada usmereno u tom pravcu“, ističe Stanković i dodaje da je u planu da se određena sredstva u narednom ciklusu ulože u razvoj infrastrukture na gazdinstvima.

Lokalne subvencije za razvoj poljoprivrede velika su pomoć stočarima sa teritorije grada Zaječara, neki od njih su i ranijih godina ostvarili pravo na sredstva koja grad izvaja u te svrhe.

Nakon ovog konkursa, kako je istakla Vesna Stanković članica gradskog veća zadužena za poljoprivredu biće završeni i konkursi za nabavku mehanizacije i unapređenje pčelarstva, a ono što je evidentno, jeste da je ove godine bilo manje prijava nego prošle, što opravdava aktuelnom epidemiološkom situacijom.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts