петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Zavičajni muzej u Knjaževcu maksimalno se zalaže da se dostignu planirani ciljevi u ovoj godini

Zavičajni muzej u Knjaževcu maksimalno se zalaže da se dostignu planirani ciljevi u ovoj godini

Zavičajni muzej u Knjaževcu poštujući sve preporučene mere u borbi protiv virusa korona, prilagodio je svoj rad datim uslovim obezbedivši sve uslove za bezbedan rad kao i nastavak kontinuiteta u realizaciji planiranih aktivnosti. Ni jedan događaj za sada nije otkazan ali je većina odložena, te se očekuje da će biti održani do kraja godine.

Milena Milošević Micić viši kustos istoričar umetnosti ističe da su sva dešavanja u toku ove godine uticala na to da se sve promeni, međutim ovaj uslovno rečeno „miran period“ omogućio je zaposlenima u muzeju da se bave daljim proučavanjem i obradom podataka, kao i digitalizacijom muzejske građe. Pored toga, kako kaže muzej dati svoj maksimum kako bi se postigli planirani ciljevi u ovoj godini.

Objekat Muzeja u Knjaževcu nalazi se na prostoru koji pruža mogućnost za organizovanje događaja do trideset posetilac, poput letnjih škola i radionica, koliko je propisano merama republičkog kriznog štaba, te je to u ovim uslovima velika prednost ove ustanove kulture u odnosu na druge u opštinama i gradovima u okruženju.

Važni projekti koje treba spomenuti su i izrada monografije posvećene umetničkom stvaralaštvu, odnosno celokupnom opusu akademskog slikara Dragoslava Živkovića, rođenog knjaževčanina i dobitnika domaćih i međunarodnih priznanja, kao i projekat Digitalni katalog / album dvopređnih čarapa i ornamenta iz zbirke Zavičajnog muzeja.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts