петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječarske demokrate ukazale na probleme građana Zaječara

Zaječarske demokrate ukazale na probleme građana Zaječara

Gradski odbor DS u Zaječaru održao je redovnu pres konferenciju, teme o kojim je bilo reči su uglavnom problemi sa kojim se građani Zaječara suočavaju i koji zahtevaju hitno rešavanje.

“ Naša predhodna konferencija za medije urodila je plodom jer su nakon toga školama podeljena zaštitna sredstva, maske, dezinfekciona sredstva i bezkontaktni toplomeri“, rekao je Miloš Stojadinović predsednik GO DS. On je rekao da će nastaviti i dalje da ukazuju na ono što nije dobro, a ovoga puta su to problemi stanovnika naselja na Grljanskom putu u Zaječaru i raskrsnica Miloša Obilića i Izvorskog puta.

“Koriste se septičke jame i prilikom velikih padavina voda sa glavnog puta prelije se u to naselje i dolazi do izlivanja fekalne kanalizacije. Drugi problem stanovnika ovog naselja jesu ti neasfaltirani putevi koji se ne tamponiraju redovno, kao i atarski putevi do njihovih njiva“.

Stojadinović je ukazao na još jedan problem koji zahteva hitnu intervenciju, a tiče se otpadnih voda koje se iz novoformiranog voćnjaka u podnožju Kraljevice slivaju u dvorišta obližnjih kuća.

„Građani ovog naselja, njih 142, potpisali su peticiju i zamolili predstavnike Mesne zajednice da se obrate Ministarstvu za ekologiju i da zajedno utvrde da li je „Delta Agrar“ prilikom podizanja tog voćnjaka uradio Studiju uticaja na životnu sredinu“, kaže Stojadinović.

Potpredsednica GO Demokratske stranke u Zaječaru Dragana Rašić ukazala je na problem bezbednosti na raskrsnici ulice Miloša Obilića i Izvorskog puta u Zaječaru. Ona je podsetila i da su  ulice Pavla Ilića i Ivana Milutinovića, koje su u neposrednoj blizini OŠ „Ljubice Radosavljević Nada“ i dalje raskopane i nebezbedne.

Zaječarske demokrate su poručile da će nastaviti da ukazuju na probleme građana Zaječara, kako bi Gradska uprava obratila pažnju na potrebe i omladine, ali i svih ljudi u ovom gradu. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts