четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Počelo je snimanje dokumentarnog filma o Zoranu Radmiloviću „Glumčina“

Počelo je snimanje dokumentarnog filma o Zoranu Radmiloviću „Glumčina“

U Zaječaru je počelo snimanje dokumentarnog filma o Zoranu Radmiloviću pod nazivom „Glumčina“. Tim povodom je u zaječarskom pozorištu održana pres konferencija. Planirano je da dokumentarni film o Zoranu Radmiloviću zatvori Filmske susrete u Nišu 2021.godine i nakon toga da bude prikazan na 30. Festivalu Dani Zorana Radmilovića u Zaječaru.

Producent filma je Siti produkcija iz Niša , a koproducent Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu „Zoran
Radmilović“ iz Zaječara. Premijera filma koji se snima 35 godina nag smrti Zorana Radmilovića, predviđena je 2021.godine povodom dva jubileja: 75. godina od osnivanja zaječarskog pozorišta i 30. Festival „Dani Zorana Radmilovića“ istakao je Vladimir Đuričić direktor ustanove Narodno pozorišta Timočke Krajine –Centar za kulturu „Zoran Radmilović“.

Saradnik na scenariju Glumac Milan Caci Mihailović koji je 13 godina radio sa Zoranom Radmilovićem u brojnim predstavama,  pristao da neko svoje iskustvo i sećanja prenese ljudima koji rade film, jer kako kaže, ako je iko to zaslužio, to je Zoran Radmilović koga nema već 35 godina, ali zahvaljujući njegovom delu on je izuzetno prisutan i dan danas.

Reditelj filma Vladimir Ristić je istakao da je ogromna odgovornost i još veća čast raditi film o Zoranu Radmiloviću, jednom od najvećih srpskih glumaca, koji potiče iz Zaječara. Film će po svojoj strukturi biti mozaičnog tipa. Imaće jednu liniju koja će pratiti Cacijeva svedočanstva na nivou biografskih podataka, zanimljivosti, anegdota i nekih do sada neobjavljenih priča.

Film o Zoranu Radmiloviću je dugogodišnja želja Producent filma Oliver Paunović jer izuzetno poštuje i ceni lik i delo ovog glumca. Inače je ovo treći film o jednom poznatom glumcu, a deveti dokumentarni film Siti produkcije.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts