петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Opština Knjaževac ulaže u pčelarstvo

Opština Knjaževac ulaže u pčelarstvo

Opština Knjaževac svoj razvoj trasira u tri pravca, jadan od njih je poljoprivreda u okviru koje egzistira i pčelarstvo. Pčelarstvo je već duži niz godina u usponu, a na to ima uticaj niz faktora, pre svega priroda koja omogućava bavljenje ovim poslom, a sa druge strane država koja kroz subvencije daje podsticaje. u ovoj opštini su značajna sredstva do sada uložena u razvoj poljoprivrede, a prema rečima predsednika opštine milana Đokića i u naredne četiri godine nastaviće sa tom praksom.

Pčelarstvo je već duži niz godina u usponu, a na to ima uticaj niz faktora, pre svega priroda koja omogućava bavljenje ovim poslom, a sa druge strane država koja kroz subvencije daje podsticaje. Pored državnih tu su i davanja iz lokalnih budžeta. Miroslav Milošević predsednik udruženja pčelara „Lipa“ iz Knjaževca kaže da opština pruža ogromnu podršku pčelarima kroz razne vidove pomoći, od subvencija po košnici, do pomoći za ulaganje u sadnju medonosnog bilja.

Opština Knjaževac svoj razvoj trasira u tri pravca, jadan od njih je poljoprivreda u okviru koje egzistira i pčelarstvo. Predsednik opštine Milan Đokić je u svom ekspozeu istakao da su značajna sredstva do sada uložena u razvoj poljoprivrede i da će u naredne četiri godine nastaviti sa tom praksom.

Bavljenje poljoprivredom je težak posao, pogotovu bez pomoći i podrške, međutim upravo podsticaji u vidu subvencija kako republike, tako i lokalne samouprave rezltuiraju povećanjem broja mladih koji sve češće započinju svoj biznis, u pčelarstu. Inače Savez pčelarskih organizacija Srbije, je jedna od retkih organizacija koja svojim članovima i aktivnostima obezbeđuje napredak struke.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts