петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana sednica Opštinskog veća opštine Kladovo

Održana sednica Opštinskog veća opštine Kladovo

Na održanoj sednici Opštinskog veća, jednoglasno je usvojen Izveštaj o izvršenju budžeta opštine Кladovo za prvih šest meseci ove godine. U analiziranom periodu, ukupni prihodi po svim izvorima finansiranja realizovani u iznosu od 378.323.868 dinara ili 46 odsto u odnosu na plan, dok je izvršenje ukupnih rashoda i izdataka budžeta opštine Кladovo u periodu januar – jun tekuće godine 269.328.686 dinara ili 30,21 odsto u odnosu na plan. Najveće ostvarenje imali su budžetski prihodi 46,71 odsto i veći od propisane dinamike (43 procenta) za taj period u godini – pojasnila je Andrijana Antić, rukovodilac budžeta opštine Кladovo.

Članovi Opštinskog veća usvojili su Program podrške za sprovođenje poljoprivredne i politike ruralnog razvoja u opštini Кladovo za 2020. godinu na koji je saglasnost dalo resorno ministarstvo. Za sprovođenje mera programa planirana su sredstva u iznosu od 14,3 miliona dinara. Maksimalni ukupni iznos podsticaja po zahtevu je 500.000 dinara, a konkurs je otvoren do 3. oktobra.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts