среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
OBELEŽEN 15. SEPTEMBAR – DAN SRPSКOG JEDINSTVA I 100 GODINA OD OSNIVANJA ORVS NEGOTIN

OBELEŽEN 15. SEPTEMBAR – DAN SRPSКOG JEDINSTVA I 100 GODINA OD OSNIVANJA ORVS NEGOTIN

Danas je, u centralnom gradskom parku, u organizaciji Opštinske organizacije rezervnih vojnih starešina i Arhijerejskog namesništva negotinskog, parastosom koji jeslužio negotinski sveštenik, protojerej stavrofor u penziji Ranko Jović i polaganjem venaca na Spomenik oslobodiocima u Prvom svetskom ratu obeležen 15.septembar, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i 100 godina od osnivanja Opštinske organizacije rezervnih vojnih starešina.

Vlada Republike Srbije prihvatila je dogovor predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, da Republika Srbija i Republika Srpska, svečano proslavljaju 15. septembar kada je, nakon 45-to dnevnih borbi, probijen Solunski front. kao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Na današnji dan daleke 1920.godine, u Negotinu je formirano i Udruženje rezervnih oficira i ratnika koje je tokom prošlog veka više puta menjalo naziv, da bi današnji naziv Opštinska organizacija rezervnih vojnih starešina dobilo 2010. godine.

Na Spomenik oslobodiocima, junacima koji su svoje živote položili živote u ratovima od 1912-1918.godine,počast su odale i položile vence, delegacije lokalne samouprave, Regionalnog centra Ministarstva vojske, OO RVS, SUNOR Negotin i Кola srpskih sestara.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts