субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
Na 27. sednici SO Negotin usvojena odluka o rebalansu budžeta

Na 27. sednici SO Negotin usvojena odluka o rebalansu budžeta

U Negotinu je uz poštovanje svih preporučenih mera u cilju sprečavanja širenja korona virusa održana redovna 27. sednicu lokalnog parlamenta. Odbornici Skupštine opštine Negotin usvojili su pored ostalog odluku rebalans budžeta, ali i izveštaj o realizaciji budžeta  u prvih šest meseci godine.

27. sednica SO Negotin zakazana je u roku kraćem od 7 dana u smislu člana 106. stav 2 poslovnika zbog odluke o prvoj izmeni i dopuni odluke o budžetu za 2020. godinu. Kako je na početku zasedanja obrazložio predsednik SO Negotin mr Milan Uruković, zbog nesmetanog i kontinuiranog finansiranja plaćanja računa kod svih korisnika budžeta prema dobavljačima , u dogovoru sa predsednikom opštine Vladimirom Veličkovićem zakazana je 27. sednica lokalnog parlamenta.

Kako je na prošloj sednici zbog odlaska na drugo radno mesto Dragoslav Ninić dao ostavku na mesto sekretara, na početku sednice izabran je novi sekretar Skupštine opštine Negotin.

Odbornici su usvojili i  odluku o donošenju programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine, kao i odluku o usvajanju izveštaja o radu i finansijskom poslovanju Javnog komunalnog preduzeća „Badnjevo“ za prošlu godinu. Ovom prilikom je  izmenjeno i rešenje o obrazovanju lokalnog saveta za bezbednost,a Školski odbor OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Jabukovcu dobio je nove članove.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts