субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Još 32 miliona dinara za asfaltiranje u Negotinu

Još 32 miliona dinara za asfaltiranje u Negotinu

U Negotinu će uskoro biti natavljeni radovi na asfaltiranju brojnih lokalnih ulica, obzirom da su sredstva obezbeđena rebalansom budžeta. Kako je istakoao predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković biće to dodatnih 32 miliona dinara , koliko će do kraja godine biti izdvojeno iz opštinske kase u te svrhe.

S obzirom na epidemiju virusa korona i programe koji nisu realizovani a bili su predviđeni budžetom, bilo je neophodno da se „uravnoteže prihodi i rashodi, ali i rashodi i izdaci budžeta do kraja godine, kao i da se iskažu iznosi neutrošenih sredstava”. Rebalansom su sada izvršene korekcija i preraspodeljena su sredstva u onim pozicijama u kojima je bilo potrebno da se sredstva u zavisnosti od namene, povećaju ili smanje, tako da je određeni iznos sredstava usmeren u pravcu ivestiranja u održavenje loklanih puteva.

Da podsetimo, nedavno su završeni radovi u mesnim zajednicama Brestovac, Šarkamen i Didići, u kojima su presvučene deonice puta u ukupnoj dužini od jednog kilometra, kao u Mesnoj zajednici Malajnica gde je asfaltirano pet deonica u dužini od 600 metara. Predstavnici lokalne samouprave isstiču da je za dva kruga radova izdvojeno 27 miliona iz budžeta opštine Negotin i da je predviđen još jedan paket od 32 miliona dinara za realizaciju onog što je planirano. Opština Negotin  je peta po veličini u Srbiji a dužina puteva koja je u nadležnosti lokalne samouprave  je  250 kilometara. Vrednost obavljenih radova u Malajnici iznosi 3.608.000 dinara. Iz budžeta Opštine Negotin izdvojeno je 3.208.000 dinara a sredstvima meštana u okviru Programa „Dinar na dinar“ u iznosu od 400.000 dinara finansiran je deo asfaltirane deonice u dužini od 130 metara.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts