среда, 1 маја, 2024

20 godina sa vama
ASFALTIRANJE ULICE „VUКA КARADŽIĆA“ U UROVICI

ASFALTIRANJE ULICE „VUКA КARADŽIĆA“ U UROVICI

Ekipe Preduzeća za puteve „Štrabag“ nakon asfaltiranja nekoliko deonica u Dušanovcu, bile su angažovane i na presvlačenju asfaltom Ulice „Vuka Кaradžića“ u Mesnoj zajednici Urovica. Izvođenje radova koji se sprovode udruženim sredstvima meštana, donatora iz sela i lokalne samouprave, obišli su Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin i Bogdan Gugić, zamenik predsednika Opštine.

„ Radovi u Urovici u ulici Vuka Кaradžića, u dužini od 460 metara, izvode se zahvaljujući dogovoru sa Savetom mesne zajednice i meštanima. Vrednost radova je blizu 3 miliona dinara koje su po Programu „Dinar na dinar“ finansirali meštani sela Urovice i lokalna samouprava. Prošlog petka je takođe u saradnji sa meštanima realizovano asfaltiranje u Dušanovcu, u dužini od 600 metara. Zahvalio bih se svim meštanima koji žele na ovaj način da pomognu da se njihove mesne zajednica urede. To nama puno znači jer sa našim budžetom i njihovim učešćem možemo da uradimo mnogo više i da brže rešimo probleme koji se odnose na putnu infrastrukturu. To je što se tiče ovog kruga asfaltiranja a za manje od mesec dana krenućemo sa još jednim paketom uređenja ulica i puteva gde će u nekim mesnim zajednicama biti sporovedeni radovi po principu „Dinar na dinar“ a u nekim selima po dogovoru iz opštinskog budžeta.“ istakao je Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin prilikom obilaska radova.

Lokalna samouprava se trudi da sveobuhvatno realizuje sve najurgentnije potrebe mesnih zajednica i na taj način reši što više problema. Predsednik Veličković je u Urovici najavio da je za iduću godinu u pripremi ozbiljniji paket radova na tamponiranju i presvlačenju kolovoza u mesnim zajednicama i gradu.

Dragiša Кrstić, meštanin je istakao značaj izvedenih radova u Mesnoj zajednici Urovica „Mnogo nam znače ovi radovi jer se ova ulica spaja sa putem za Cigansko groblje i često se koristi za poljoprivredu jer vodi do naših njiva. Ulica je bila u užasnom stanju, puna rupa s obzirom da je oštećena u poplavama 2014.godine. Hoću da se zahvalim predsedniku Opštine i zameniku predsednika koji su nam omogućili realizaciju ovih radova Programom „Dinar na dinar“. Кrstić se zahvalio meštanima i donatorima iz sela koji su pomogli realizaciju radova.

„Na ovom mestu je bilo blata od 20, 30 centimetara i bilo je teško kretati se, a sada je mnogo drugačije. Izvukli smo se iz jedne muke jer je asfalt skroz bio propao. Bila je rupa do rupe, što nije bilo dobro.“ izjavio je Zdravko Jorgić iz Urovice i zahvalio predsedniku Veličkoviću na rešavanju problema koji je tištio meštane ove ulice.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts