петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Završena 20. Međunarodna filozofska škola „Felix Romuliana“

Završena 20. Međunarodna filozofska škola „Felix Romuliana“

Na Romulijani kod Zaječara danas je završena 20. Međunarodna filozofska škola „Felix Romuliana“ koja je zbog pandemije korona virusa ove godine održana sa znatno manjim brojem učesnika u odnosu na predhodne škole i trajala je kraće, nepuna dva dana. Direktor filozofske škole prof dr Milenko Bodin ističe da je ovo prvi javni skup u Zaječaru od početka pandemije i zahvaljuje domaćinima na pomoći u organizovanju škole.

„Tema ovog filozofskog skupa bila je „Bezbednost i sloboda u svetlu pandemijske opasnosti“, i više od 10 naših intelektualaca pristupilo je veoma ozbiljno izradi svojih referata. Mnogi drugi, uglavnom iz inostranstva, koji su bili sprečeni da dođu iz objektivnih razloga, poslaće svoje priloge za budući Zbornik radova sa 20. filozofske škole koji će biti od šireg značaja. Ostaće kao dokument jednog vremena kojim će Zaječar i Srbija moći da se ponose jer je ovo prvi filozofski skup u Evropi koji je reflektovao i promišljao probleme pandemije korona virusa. U tom smislu potvrđen je cilj ove škole , da filozofija bude u funkciji najvažnijih savremenih problema, da daje doprinos njihovom razmatranju i da pokuša da iznedri odgovore na ta aktuelna pitanja“ kaže Bodin.

Organizatori Međunarodne filozofske škole su Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović iz Zaječara i Centar za primenjenu filozofiju i društvena istraživanja iz Beograda, a pokrovitelj je grad Zaječar.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts